JADŁOSPIS Opublikowano w dniu 4 września 2020 Autor: Redaktor Marzec 2024 01.03.24 Filet z morszczuka z ziemniakami puree i surówką z kapusty kiszonej (1,3,4,7) 04.03.24 Rosół z kury z makaronem (1,3,9) 05.03.24 Kotlet drobiowy z ziemniakami i surówką (1,3) 06.03.24 Zupa grochowa (1,6,9) 07.03.24 Pulpeciki wieprzowe z ryżem i warzywami gotowanymi (1,3,7) 08.03.24 Pierogi z serem (1,3,7) 11.03.24 Barszcz czerwony z makaronem (1,3,7,9) 12.03.24 Nugetsy z ziemniakami i surówką (1,3,7) 13.03.24 Spaghetti z sosem bolońskim (1,3,9) 14.03.24 Żurek z kiełbasą i z ziemniakami (1,7,9) 15.03.24 Paluszki rybne panierowane z ziemniakami puree i surówką (1,3,4,7) 18.03.24 Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9) 19.03.24 Filet w płatkach kukurydzianych z ziemniakami i surówką (1,3) 20.03.24 Zupa ziemniaczana (1,7,9) 21.03.24 Kotlet mielony z ziemniakami i surówką (1,3) 22.03.24 Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym (1,3,7) 25.03.24 Rosół z kuty z makaronem (1,3,9) 26.03.24 Kotlet schabowy z ziemniakami zasmażanymi i surówką (1,3) 27.03.24 Gulasz wieprzowy z kasza i surówką (1,9) 28.03.24 Zupa ogórkowa (1,7,9) 29.03.24 Pierogi na słodko (1,3) LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jajka i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne. 8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne. 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.