JADŁOSPIS




Jadłospis na miesiąc maj
06.05.24 Rosół z kury z makaronem (1,3,9)
07.05.24 Kotlet drobiowy z ziemniakami i surówką (1,3)
08.05.24 Kapuśniak na słodko (1,7,9)
09.05.24 Gulasz wieprzowy z kaszą i surówką (1,9)
10.05.24 Pierogi z serem (1,3)
 
13.05.24 Barszcz zabielany z makaronem (1,3,7,9)
14.05.24 Nugetsy z ziemniakami i surówką (1,3,7)
15.05.24 Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem i szpinakiem (1,3,7)
16.05.24 Zupa ogórkowa (1,7,9)
17.05.24 Paluszki rybne panierowane z ziemniakami puree i surówką (1,3,4,7)
 
20.05.24 Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9)
21.05.24 Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych z ziemniakami i surówką (1,3)
22.05.24 Zupa jarzynowa (1,7,9)
23.05.24 Kotlet mielony z ziemniakami i surówką (1,3)
24.05.24 Filet z morszczuka z ziemniakami puree i surówką (1,3,4,7)
 
27.05.24 Rosół z kury z makaronem (1,3,9)
28.05.24 Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką (1,3)
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jajka i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne. 8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne. 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.