JADŁOSPIS Opublikowano w dniu 4 września 2020 Autor: Redaktor Jadłospis na miesiąc październik 2024 01.10.24 Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym z ziemniakami i surówką (1,3,7). 02.10.24 Kapuśniak na słodko z białej kapusty (1,7,9). 03.10.24 Kotlet mielony z ziemniakami i surówką (1,3). 04.10.24 Paluszki rybne panierowane, ziemniaki puree i surówka (1,3,4,7). 07.10.24 Rosół z kury z makaronem (1,3,9). 08.10.24 Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką (1,3). 09.10.24 Gulasz wieprzowy z kaszą i surówką (1,9). 10.10.24 Zupa ogórkowa (1,7,9). 11.10.24 Pierogi z serem (1,3,7). 14.10.24 Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9). 15.10.24 Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych z ziemniakami i surówką (1,3). 16.10.24 Zupa jarzynowa z kalafiorem, z ziemniakami i marchewką (1,7,9). 17.10.24 Pieczeń z karkówki z pyzą i surówką (1,7,9). 18.10.24 Filet z mintaja panierowany, ziemniaki puree i surówka (1,3,4,7). 21.10.24 Barszcz czerwony zabielany (1,3,7,9). 22.10.24 Kotlet drobiowy z ziemniakami i surówką (1,3). 23.10.24 Spaghetti po bolońsku (1,3,9). 24.10.24 Krupnik (1,3,7,9). 25.10.24 Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym (1,3,7). 28.10.24 Rosół z kuty z makaronem (1,3,9). 29.10.24 Filet z kurczaka w cieście serowym z ziemniakami i surówką (1,3,7). 30.10.24 Zupa grochowa (1,9). 31.10.24 Pulpeciki wieprzowe z ryżem i marchewką z groszkiem (1,3,7). LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3. Jajka i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne. 6. Soja i produkty pochodne. 7. Mleko i produkty pochodne. 8. Orzechy tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamie i produkty pochodne. 9. Seler zwyczajny i produkty pochodne. 10. Gorczyca i produkty pochodne. 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 13. Łubin i produkty pochodne. 14. Mięczaki i produkty pochodne.